Lara Adrian: Deeper than Midnight

Épp most fejeztem be Lara Adrian legújabb könyvét, a Deeper than Midnight-ot, ami a Midnight Breed sorozat 9. része. Lara Adrian könyveit hazánkban az Ulpius kiadó hozza forgalomba, nem is kis sikerrel :P

Egyébként minden Adrian-rajongónak ajánlanám, hogy iratkozzon fel az írónő hírlevelére, mert a megjelenés előtti hetekben el szokta küldeni az első néhány fejezetet (persze angol nyelven -, illetve a feliratkozók között aláírt könyveket is ki szokott sorsolni! :)


Lara Adrian
Deeper than Midnight
A Midnight Breed sorozat 9. kötete

18 éves korában Corinne Bishop gyönyörű, élettel teli fiatal nő volt, aki egy gazdag családban élhette irigylésre méltó életét. Az élete azonban egy pillanat alatt megváltozott, amikor egy Dragos nevű vámpír elrabolta és fogságban tartotta. Éveken át tartó fogság és kínzás után Corinnet megmenti a vámpírharcosokból álló Rend, akik Dragos és követői ellen harcolnak. Corinne az ártatlansága mellett a szívének egy darabját is elveszítette - az egyetlen dolgot, ami reményt adott neki fogsága alatt, és az egyetlen dolog, ami szabadulása után fontos maradt számára.

Egy Hunter nevű, félelmetesen arany szemű férfi lesz Corinne testőre a hazafelé vezető úton. Hunter, aki egykor Dragos halállal kereskedő harcosa volt, most a Rendnek dolgozik, és azért harcol, hogy Dragos megfizessen a bűneiért. Miközben kölcsönös vonzalom és vágy alakul ki közte és Corinne között, Hunternek el kell döntenie, hogy milyen messze hajlandó elmenni Dragos hatalmával szemben - még ha ez össze is töri Corinne szívét.


Január óta nagyon vártam már ezt a könyvet és be kell vallanom, hogy csalódtam benne. Lara Adrian az egyik kedvenc íróm, az egyik első paranormál-romantikus írónő, akitől olvastam, így minden megjelenő könyvét el fogom olvasni, abban reményedve, hogy még jobb lesz, mint az előző. Most is ebben reménykedtem, ahogy már az előző köteteknél is ebben reménykedtem, de egyelőre semmi újat nem láttam. Az utolsó könyve, amiért nagyon oda voltam, az Niko és Renata története volt - a Veil of Midnight (magyarul A vámpír bosszúja); bár a hatodik kötet is nagyon tetszett.

Hunter és Corinne aranyos pár, mindkettőjüknek nagyon szomorú a történetük, de ennyi. Sajnos nem éreztem azt a különleges kapcsolatot kettejük között, mint amit az eddigi pároknál éreztem. Ráadásul szerintem jobb történetet is ki lehetett volna hozni Mira látomásaival kapcsolatban. Az egésznek olyan hatása volt ám, mint J.R.Ward legutóbbi könyvének, a Lover Unleashed-nek: a történet húzott-nyúzott, és bár a figyelem még mindig a kiemelt főszereplőkön van, az érdekes részek áthúzódnak az oldaltörténetekre. Itt az oldalcselekmények közé a kis Xander születését, Chase "vergődését" és a Rendre irányuló fenyegetést sorolnám.

Összesített értékelés: 3/5
Erotikus tartalom: 3,5/5 - Lara Adriantól már megszokott az erotika, de nem kell olyan durvaságokra gondolni, mint például L.K.Hamilton Anita Blake sorozatánál :P
Eredeti kiadó: Random House
Az írónő hiavatlos oldala: LaraAdrian.com

0 hozzászólás: