Karen Rose - Érints meg

Tegnap sikerült befejeznem Karen Rose 4. Magyarországon megjelent könyvét, ami az Érints meg címet viseli. Nem igazán értem, milyen megfontolásból adja ki össze-vissza az Ulpius Rose könyveit – az Érint meg igazából a 2. könyve. Semmi logikai kapcsolat nincs így a könyvek között, legalább is én nem látok, de hát ez van.


Karen Rose
Érints meg
Eredeti címe: You can’t hide

Valaki gyötri dr. Tess Ciccotelli orvosnő pszichiátriai betegeit, addig a pontig, míg végül kétségbeesésükben öngyilkosságot követnek el. Az eseteket pedig úgy rendezi meg, hogy a gyanú Tessre terelődjön. A doktornő azonban még a rendőri kérések ellenére sem hajlandó megszegni az orvosi titoktartási esküt.
Aidan Reagan nyomozó tökéletesen megérti, hogy Tess óvja a betegeit, de minden jel arra mutat, hogy ez a név és arc nélküli ellenség eltökélte, hogy tönkreteszi Tess karrierjét, családját, és végül elpusztítja magát Tesst is. Aidan és Tess mindent megtesz azért, hogy megállítsák a gyilkost, de egyre nyilvánvalóbb, hogy Tess nyaka körül szorul a hurok, és a nő sehova sem menekülhet, sehova sem rejtőzhet.


Eszméletlen könyv. Imádom Karen Rose írásait, a történeteit végigizgulom, alig várom, hogy megtudjam, ki a gyilkos – ez ugyanis mindig csak az utolsó pillanatban derül ki. Persze vannak sejtéseim, de általában tévedek xD Az is előfordult, hogy a két főszereplőn kívül mindenkit gyanúsnak találtam. Mindig meglepődöm. A gyilkos a legtöbb esetben az áldozatok vagy a célszemély közvetlen közelében élő ember, akire a légy se gyanakszik.

Tess és Aidan története lett a kedvencem. A rejtély teli volt fordulatokkal és meglepetésekkel, az események mozgalmasak és gördülékenyek voltak, a szereplők pedig nagyon-nagyon jól kidolgozottak.

Tess az a pszichiáter, akit minden rendőr és nyomozó ismer, de a hírneve nem pont pozitív – olyan döntéséért ítélik el, ami neki sem esett ínyére, de meg kellett tennie, mert az a munkája, ami. Éppen ezért olyan ellenséges vele először Aidan is, de kapcsolatuk hamar 180 fokos fordulatot vesz. Tess pácienseit valaki öngyilkosságba hajszolja, és a helyszíneken talált bizonyítékok alapján Tess az első számú gyanúsított.

Aidan minden erejét bevetve próbálja érzelmeit távol tartani az ügytől, de nem nagyon sikerül neki. Egy régi szerelme nagy sebet ejtett a szívén, és Tesst is ezzel a szerelmével hasonlítja össze. Úgy gondolja, hogy előbb-utóbb Tess is meg fogja bántani. Kettejük kapcsolata ezek ellenére is csak forrósodik és forrósodik…

A könyv értékelése: 5/5
Magyar kiadó:
Ulpius-ház
Ajánlott korhatás: a könyvön nem találtam, de én csak 16 év felettieknek javasolnám ;P

0 hozzászólás: